Ruukin ruokia – Fiskars ennen ja nyt

Taide-lehti

Herkullisia aterioita
Kivimuurin jahti-illallisesta
Työttömän eväisiin

Fiskarsin ruukkikylä on Suomen rautateollisuuden kehto, joka on vetänyt puoleensa monenmaalaisia asiantuntijoita. Myös syömisen päälle he ovat aina ymmärtäneet, siitä kertoo tämä kirja.
Arkistotietoihin perustuvat kuvaukset vanhoista aterioista palauttavat mieleen mitä ruokatalous ennen oli: umpisuolaisia elintarvikkeita, sahanpurussa säilytettyjä jääkimpaleita.
Fiskarsissa kelpasi elää. Vedet kuhisivat kaloja ja metsät riistaa. Jos ruukin portti olisi pantu kiinni, kylä olisi tullut kauan toimeen omillaan. Vielä sukupolvi sitten, 1950-luvulla, ruukkiyhtiö maksoi osan palkasta oman myllyn jauhoina ja maito haettiin aamuisin ruukin omasta navetasta.

Tässä kirjassa pääosassa ovat kuitenkin Fiskarsin uusien asukkaiden resepteihin perustuvat ateriakokonaisuudet, jotka osoittavat että tuohisuut eivät vieläkään seudulla viihdy.
Tunnelmallisten valokuvien lisäksi kirjassa on runsaasti arkistokuvia.

Paljakka Anna (teksti), Viljakainen Timo (valokuvat)
Graafinen suunnittelu on Olavi Hankimon.

sidottu, piirros-, mustavalko- ja nelivärikuvitus

25,00